SEAT Originalni delovi

SEAT Originalni akumulator

Koji akumulator je odgovarajuć? Tržište je veliko, akumulatori su dostupne u mnogim rasponima cena. Pri kupovini treba obratiti pažnju na jednu stvar iznad svega: kvalitet. Ako imate poverenja u originalne SEAT delove, možete biti sigurni da kupujete visokokvalitetan proizvod.

Visoka funkcionalnost

SEAT Originalni akumulator

Akumulatori marke SEAT prilagođene su Vašem vozilu i garantuju visoku funkcionalnost u letnjom i zimskom periodu (do -25 ° C). Tehnologija se stalno unapređuje i poboljšava. Pored toga, stručnjaci kompanije SEAT razmatraju sledeće faktore prilikom zamene baterije:

  • Tehnički podaci o vozilu
  • Dimenzije baterije
  • Kapacitet

Za više informacija i cenu ponude za vaše vozilo, pitajte vašeg servisnog savetnika.

Zamena akumulatora

Kada treba zameniti akumulator?

Dobro se isplati zaštititi akumulator automobila kako bi se produžio životni vek. Ali čak i dobro održavan akumulator u nekom trenutku mora biti zamenjen. Pored problema sa ponovnim pokretanjem motora, svetla smanjenog intenziteta su pokazatelj smanjenog kapaciteta. Kablovi za pokretanje mogu pomoći kod početnih problema sa starterima. Međutim, ako se motor ne pokreće češće, treba izvršiti proveru performansi. Ako baterija više nije funkcionalna, mora se zameniti. Da ne bi došlo do toga, preporuka je da se redovno sprovodi kontrola u redovnim intervalima.

Bezbednost tokom vožnje

Funkcije akumulatora

Akumulator automobila, koji se često naziva startna baterija, skladišti energiju koja je potrebna za pokretanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem. To je akumulator koji skladišti električnu energiju koju generiše alternator kada motor radi. Ovaj proces će automatski napuniti akumulator tokom vožnje. Kada motor radi sporo, baterija obezbeđuje snagu koja je potrebna da električni potrošači, kao što su svetla i radio, rade. Pravilno funkcionisanje automobilskog akumulatora je važno za bezbednost tokom vožnje.