SEAT Tarraco Seitenansicht mit Fokus auf Leichtmetallräder

SEAT pogon na svim točkovima

Mnogi kupci vole da biraju SEAT modele sa pogonom na sva četiri točka. Razlog? Sa automobilom sa pogonom na sve točkove dobro ste pripremljeni za svaku situaciju. Strmi ili zaleđeni putevi nisu problem. Ali možda se postavlja pitanje koji bi SEAT pogon na sve točkove trebao biti? Saznajte više o modelima sa pogonom na sve točkove i SUV-ovima sa pogonom na sve točkove ovde i saznajte koji model najbolje odgovara vama i vašim zahtevima.

Der neue SEAT Ateca 2020 in rot

SEAT Ateca sa pogonom na sve točkove

Bez obzira na teren, SEAT Ateca sa pogonom na sve točkove prkosi svakom izazovu. SUV sa pogonom na sve točkove razvijen je kao varijanta SEAT Ateca sa pogonom na sve točkove da bi osvojio sve puteve. SEAT Ateca 4Drive postiže rezultate sa:

  • Šire gume
  • Dodatni SEAT profil vožnje posebno za 4Drive pogon
  • 7-stepeni automatski ručni menjač
  • Dostupan u linijama opreme: Stile, Xperience i FR

SEAT Tarraco sa pogonom na sve točkove

SEAT Tarraco pogon na sve točkove nudi vam puno prostora. U ovom SUV-u sa pogonom na sva četiri točka može udobno da se smesti do sedam osoba. Verzija sa pogonom na sva četiri točka SEAT Tarraco je takođe pogodna za velike porodice.

Uživajte sa ovim SEAT modelom sa pogonom na sva četiri točka:

  • Šire gume
  • Dodatni SEAT profil vožnje posebno za 4Drive pogon
  • 7-stepeni automatski ručni menjač
  • Dostupan u linijama opreme: Stile, Xperience i FR

SEAT Leon ST sa pogonom na sve točkove

Spremni za velike planove? Vaš SEAT Leon ST karavan takođe sa pogonom na sve točkove! Model sa pogonom na sve točkove SEAT Leon ST karavan nudi vam 620 litara prtljažnog prostora i stoga je savršen automobil za porodice - i svakoga ko voli da ide na odmor sa svojim automobilom.

Najbolje je razmisliti o tome gde bi trebalo da idete dalje i uživajte.

Pogon na sve točkove

Prednosti

Često se postavlja pitanje, posebno kada su terenci u pitanju: da li da uzmete model sa pogonom na sve točkove ili verziju sa pogonom na prednje točkove? Automobili sa pogonom na sve točkove imaju mnogo bolju vuču jer se snaga motora prenosi na put preko sva četiri točka. Po vlažnim površinama, snegu i ledu je stoga još lakše kretati se sa vašim SEAT pogonom na sve točkove.

Planinski putevi više nisu problem, kao ni vuča teških prikolica. Četiri pogonska točka jednostavno prenose više snage na put.

Iskoristite ovo sa svojim SEAT modelom sa pogonom na sve točkove.

SEAT 4Drive

Modeli SEAT 4x4 vam omogućavaju još bezbedniju vožnju po mokrim i klizavim uslovima. Dok je koeficijent trenja u proseku 0,8 µ u normalnim uslovima vožnje, on pada do 0,2 µ u nepovoljnim vremenskim uslovima. Što je ova vrednost µ niža, to je manji rizik od proklizavanja guma. Pogon na sva četiri točka SEAT modela sa pogonom na sve točkove može udvostručiti vrednost trenja svake pojedinačne gume. To znači da ima više prianjanja na svakoj površini puta u svim uslovima.