IMPRESSUM

Impressum

Porsche SCG d.o.o.
Generalni uvoznik za Volkswagen, Audi, SEAT i Porsche za Srbiju i Crnu Goru
Zrenjaninski put 11, 11210 Beograd

Tel. +381 11 3042 400
Fax. +381 11 3042 409 
E-Mail: seat(kwfat)porschescg(kwfdot)rs
Postprodaja: servis(kwfat)porschescg(kwfdot)rs

Od svog osnivanja 2004. Porsche SCG d.o.o.
je generalni uvoznik SEAT vozila za Srbiju i Crnu Goru.

Generalni direktori:
Elmar Geisler
Miloš Vujanović


Direktor marke:
Dragan Prljinčević

Produkt / regionalni menadžer: 
Marko Milošević

Delatnost preduzeća: Prodaja automobila/Veleprodaja/maloprodaja
Pravni oblik: deoničarsko društvo 
APR Matični broj: 17522060
PIB: 103199653
Sudska nadležnost: U sporovima sa pravnim licima nadležan je Privredni sud u Beogradu
Za sporove sa fizičkim licima nadležan je sud prema prebivalištu fizičkog lica Sve slike, tekstovi, cene i ostali prikazi koji su prikazani na ovoj prezentaciji odgovaraju SEAT prodajnom programu za Srbiju i Crnu Goru u trenutku sastavljanja i predstvaljaju neobavezujuću informaciju. Sva prava na kasnije izvršene promene ostaju zadržana. Za sve greške SEAT Srbija (Porsche SCG d.o.o.) ne preuzima odgovornost. Izmena konstrukcije, opreme i obima isporuke, kao i odstupanja od nijanse boje ostaju zadržana. Sve navedene cene su neobavezujuće, neformirane orijentacione cene, uključujući i PDV.

Program, uključujući i sve njegove delove, kao što su podaci i slike, zaštićen je autorskim pravima. Svako korišćenje izvan uskih okvira Zakona o zaštiti autorskih prava bez saglasnosti nije dozvoljeno i kažnjivo je. To se naročito odnosi na umnožavanje, prevođenje, mikrofilmovanje i obradu u elektronskim sistemima.

Korišćenje slika je dozvoljeno samo u privatne svrhe. SEAT S.A. je vlasnik velikog broja registrovanih marki (robnih marki). Naročito su zaštićeni nazivi SEAT, Ateca, Alhambra, Alhambra4, Toledo, Leon, Leon4, Cordoba Vario, Cordoba, Ibiza, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Arosa, Inca, Stella, Signo, Sport, Top Sport, FR, CupraR, TDI, SDI, PD.

Činjenica da naziv koji ovde nije naveden i/ili u nekom tekstu nije označen kao marka (robna marka) ne može se tumačiti kao da taj znak nije zaštićena marka (robna marka) i/ili da taj znak može da se koristi bez prethodnog pismenog odobrenja SEAT S.A. odnosno Porsche SCG d.o.o.

Politika zaštite podataka

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korišćenja naše web-stranice www.seat.rs za nas je od naročite važnosti. Iz tog razloga u nastavku ovog teksta ćemo Vas podrobno informisati o prikupljanju anonimnih i ličnih podataka. Porsche SCG doo kao predstavnik SEAT Srbije se striktno pridržava svih regulativa o zaštiti ličnih podataka. Porsche SCG doo zadržava pravo obrade ličnih i anonimnih podataka u granicam dozvoljenim zakonom.

Ova izjava odnosi se na www.seat.rs i sve podstranice. Ne odnosi se na stranice koje odražavaju treća lica. Molimo informišite se o zaštiti podataka na tim stranicama.

ZAŠTITA PODATAKA

Porsche SCG doo je preduzeo određene tehničke i organizacione mere kako bi zaštitio vaše podatke od gubitka, manipulacije ili neautorizovanog pristupa. Ove mere su predmet regularnih provera i stalno se unapređuju i adaptiraju u skladu sa tehnološkim napretkom.

PRIKUPLJANJE I OBRADA LIČNIH PODATAKA

1.Podaci koje vi ostavljate

Lični podaci se snimaju samo onda ukoliko nam ih sami saopšite i date odobrenje za njihovu obradu, npr. u okviru registracije, prilikom upita, nagradne igre ili prijave na newsletter. Više o ovome u tačkama 4. i 5.

2. Podaci prikupljeni sa naše strane

Kada posetite naš web sajt određeni podaci će biti prikupljeni putem "Kolačića" automatski. Više informacija o "Kolačićima" možete nači posebnom delu ovog teksta.

3. Partneri

Porsche SCG doo ne obrađuje sve prikupljene podatke sam, već koristi podršku profesionalnih partnera, Porsche Informatik GmbH sa centralom u 5020 Salzburg, twyn group GmbH sa centralom u 4600 Wels, i Vivid Planet Software GmbH sa centralom u 5302 Henndorf am Wallersee, koji rade u ime Porsche Austria GmbH & Co OG

Ovi partneri su pažljivo odabrani i preduzimaju određene tehničke i organizacione mere kako bi se vaši podaci obrađivali u skladu sa zakonom a vaša prava bila zaštićena. Partnerima nije dozvoljna upotreba podataka za svoje ili marketinške svrhe kao ni deljenje sa trećim licima.

Dodatno, Porsche SCG doo ne prosleđuje nikakve informacije trećim licima poput provajdera mail listi ili kompanijama za direktni mailing.

4. Obrada podataka koje ne zahtevaju eksplicitan pristanak

Test vožnja

 • Prilikom popunjavanja formulara za test vožnju, vaši lični podaci koji se unose u formular (željeno vozilo, vreme, ime, zainteresovanost za nabavku, adresa i kontakt informacije) biće poslati odabranom dileru.
 • Svrha: priprema/izvršenje test vožnje

Opšti kontakt formulari

 • Kontakt formular: prilikom slanja opšteg upita putem formulara, vaši lični podaci (podaci o vozilu, informacije o dileru, ime, adresa, kontakt i poruka) će biti obrađeni.
 • Svrha: adekvatan odgovor na vaš upit

5. Obrada podataka koje zahtevaju eksplicitan pristanak

Porsche SCG doo obrađuje lične podatke pomenute u tački 2 zbog sledećeg:

Registracija za newsletter

 • Lični podaci potrebni za registraciju (oslovljavanje, ime, email adresa) će iti isključivo upotrebljeni za slanje relevantnog newsletter-a. Za slanje newsletter-a koristimo vašu email adresu je potrebno da kao vlasnik potvrdite. U svakom momentu možete da se odjavite sa newsletter liste klikom na "unsubscribe" ili slanjem poruke.
 • Svrha: slanje informacija o prozvodima uslugama i aktuelnim dešavanjima.

Porudžbina kataloga

 • Kontakt formula: prilikom popunjavanja dostavljate podatke (podaci o vozilu, o dileru, ime, adresu i kontakt). Porudžbinu možete otkazati u svakom trenutku slanjem poruke.
 • Svrha: slanje informacije o proizvodima, uslugama i aktuelnim dešavanjima.

 

NAPOMENA O UPOTREBI KOLAČIĆA

Smernica za kolačiće

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korišćenja naše veb-stranice nam je naročito važna. Stoga Vas sad detaljno informišemo o uzimanju ličnih podataka i podataka koji nisu lični.

Pravo korišćenja ličnih i anonimnih podataka, uz zadržavanje niže opisanih prava lica, na koje se odnosi, u zakonskom obimu ima Porsche Austria GmbH & Co OG.

Na ovoj veb-stranici se koristi softver za analizu korišćenja. Evaluacijom ovih podataka se mogu dobiti važna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose daljem poboljšanju kvaliteta ponude. Konkretno se prilikom svakog otvaranja stranice neograničeno memoriše sledeći skup podataka:

Anonimno napravljen oblik IP adrese računara sa kog se pristupa
Datum i vreme otvaranja stranice odn. zahteva
Naziv otvorene stranice odn. datoteka
Informacija o tome, sa koje stranice je otvorena ova stranica
Pretraživači, koje koristi korisnik, uključujući i verziju pretraživača
Operativni sistem korisnika

 

1.    Šta je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja memoriše podešavanja interneta. Skoro svaka veb-stranica koristi ovu tehnologiju. Ona se skida sa Vašeg internet pretraživača kada prvi put posetite neku veb-stranicu. Pri sledećoj poseti ove veb-stranice sa istim krajnjim aparatom se kolačić sa informacijama, koje su sačuvane u njemu, ili vraća veb-stranici, koja ga je napravila (kolačić prvog lica) ili šalje jednoj drugoj veb-stranici, kojoj pripada (kolačić trećeg lica). Tako veb-stranica prepoznaje da je već jednom otvorena tim pretraživačem, i u nekim slučajevima pravi varijante prikazanog sadržaja.

 

Neki kolačići su izuzetno korisni, jer mogu da poboljšaju iskustvo korisnika prilikom ponovnog otvaranja strance, koju ste već koristili više puta. Pod uslovom da koristite isti krajnji uređaj i isti pretraživač kao i ranije, kolačići se sećaju npr. Vaših sklonosti, saopštavaju, kako da da koristite stranicu, i prikazane ponude relevantnije prilagođavaju Vašim interesovanjima i potrebama. Najveći broj kolačića, koje koristimo, se na kraju korišćenja pretraživača automatski opet briše sa Vašeg hard diska ("kolačići sesije", eng. Session-Cookies). Pored toga koristimo i kolačiće koji i posle sesije ostaju na Vašem hard disku. To se radi pre svega zbog toga da se prilikom ponovnog otvaranja veb-stranice poboljša korisničko iskustvo, tako što se veb-stranica može prilagoditi Vašim ličnim potrebama i time usavršiti vreme učitavanja.

 

2.    Podešavanja kolačića na ovoj veb-stranici

2.1. Kolačići bez saglasnosti

Obavezno potrebni kolačići, zvani i "striktno neophodni" (eng. "strictly necessary"), obezbeđuju funkcije bez kojih ovu stranicu ne možete koristiti kako nameravate. Ove kolačiće koristimo samo mi i oni su zbog toga tzv. kolačići prvog lica. Oni se memorišu u Vašem računaru tokom trenutne sesije pretraživanja. Obavezno potrebni kolačići: Za funkciju logovanja imamo tzv. "kolačić sesije". Bez ovog kolačića nema logovanja niti funkcija posle logovanja.

Nadalje, takvi kolačići obezbeđuju na primer prilikom promene stranice po potrebi funkciju promene sa http-a na https, a time i očuvanje povećanih bezbednosnih zahteva u pogledu prenosa podataka. Za korišćenje obavezno potrebnih kolačića nije potrebna saglasnost.


Obavezno potrebni kolačići ne mogu se deaktivirati preko funkcije ove stranice, ali se to može u svakom trenutku uraditi preko upotrebljenog pretraživača. O tome više u donjem uputstvu.

 

 

2.2. Kolačići prvog lica sa obaveznom saglasnošću

Kolačići, koji prema čisto pravnoj definiciji nisu obavezno potrebni za korišćenje stranice, ipak obavljaju važne zadatke. Bez ovih kolačića nisu na raspolaganju funkcije, koje omogućavaju komforno surfovanje na našoj stranici, kao što su na primer unapred popunjeni formulari. Izabrana podešavanja, kao što je na primer izbor jezika, ne mogu se sačuvati, pa se na svakoj stranici ponovo mora postavljati to pitanje. Osim toga, više nemamo mogućnost da Vam damo individualno prilagođene ponude.

Niže su nabrojani korišćeni kolačići prvog lica sa detaljnijim opisom:

 

 • Oznaka kolačića: kolačić automatskog logovanja
  Zadatak: Kolačić primećuje da li je korisnik ulogovan.
  Trajnost memorije: Sesija ili neki podaci o sesiji do 2 godine.

 

 • Oznaka kolačića: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)
  Zadatak: Uz pomoć usluga kompanije Webtrekk prikupljamo statističke podatke o korišćenju naše internet ponude. Ovi podaci se koriste da stalno poboljšavamo i prilagođavamo stranicu i našu ponudu i tako ih učinimo interesantnijim. Podaci daju parametre kao što su na primer broj posetilaca, kako, koliko i gde se klikće, prosečno trajanje aktivnog zadržavanja korisnika stranice na jednoj stranici, da bi se njihovom evaluacijom veb-stranica još više poboljšala. Takođe se putem Referer-URL-ova statistički evaluira broj korisnika, koji na našu stranicu dođu sa partnerskih stranica, da bi se moglo zaključiti, koje od naših marketinških kampanja su probudile interesovanja za našu stranicu.

Trajnost memorije: Sesija ili neki podaci o sesiji do 10 godina.

 

 • Oznaka kolačića: Piwik.org (www.piwik.org)
  Zadatak: Uz pomoć usluga kompanije Piwik prikupljamo statističke podatke o korišćenju naše internet ponude. Ovi podaci se koriste da stalno poboljšavamo i prilagođavamo stranicu i našu ponudu i tako ih učinimo interesantnijim. Podaci se prikupljaju anonimno i daju parametre kao što su na primer broj posetilaca, kako, koliko i gde se klikće, prosečno trajanje aktivnog zadržavanja korisnika stranice na jednoj stranici, da bi se njihovom evaluacijom veb-stranica još više poboljšala. Takođe se putem Referer-URL-ova statistički evaluira broj korisnika, koji na našu stranicu dođu sa partnerskih stranica, da bi se moglo zaključiti, koje od naših marketinških kampanja su probudile interesovanja za našu stranicu.

Trajnost memorije: Sesija ili neki podaci o sesiji do 10 godina

 

Prilikom posete ove veb-stranice trenutno se koriste kolačići (cookies). Ako želite da deaktivirate gore navedene kolačiće, kliknite ovde.

Radi tehničke primene ovog odbijanja je u Vaš pretraživač postavljen kolačić "Opt-Out". Ovaj kolačić služi isključivo dodeljivanju Vašeg odbijanja. Imajte u vidu da se kolačić "Opt-Out" iz tehničkih razloga može koristiti samo za pretraživač, sa kog je postavljen. Ako izbrišete kolačiće ili koristite drugi pretraživač odn. drugi krajnji uređaj, morate ponovo uraditi "Opt-Out".

 

 

2.3. Kolačići trećeg lica sa obaveznom saglasnošću

Na ovoj stranici su integrisani i sadržaji trećih lica. Ova treća lica teoretski mogu postaviti kolačiće dok posećujete stranicu i tako, na primer, dobiti informaciju da ste otvorili našu stranicu. Posetite veb-stranice trećih lica, ako želite da dobijete još informacija o njihovom korišćenju kolačića.

 

Korišćeni kolačići trećih lica

·         Oznaka kolačića: ADITION Ad-Server

Zadatak: Ova onlajn-ponuda koristi dalje tehnologiju servera ADITION. Preko ovog servera se kompaniji ProSieben Sat.1 PULS4 GmbH omogućava da rukovodi reklamama. Uz to ADITION koristi kolačiće da upravlja i poboljša za korisnika pokazivanje reklamnih sredstava, koju ProSiebenSat.1PULS4 GmbH uključuje od ADITION-a. To se, na primer, odnosi na maksimalnu učestalost prikazivanja reklamnih sredstava (eng. frequency capping), koja se korisniku prikazuju.

Svi generisani podaci, koje ADITION stavlja na raspolaganje kompaniji ProSiebenSat.1PULS4 GmbH, tretiraju se poverljivo. ADITION u okviru svojih usluga koristi tehnologiju, koja na anonimno stvorenoj osnovi prikuplja i obrađuje podatke o korisnicima. U tom postupku se principijelno ne prikupljaju, ne obrađuju i ne čuvaju lični podaci korisnika.

Međutim, korisnik može da odbije obradu anonimno učinjenih podataka od strane ADITION-a na linku https://www.adition.com/kontakt/datenschutz/ tako što će koristiti mogućnost "coockie opt-out". 

Trajnost memorije:

·         Oznaka kolačića:  Google AdSense

Zadatak: Ova stranica koristi Google AdSense - uslugu za uključivanje reklama kompanije Google Inc. ("Google"). Google AdSense koristi tzv. "kolačiće" - tekstualne datoteke, koje se memorišu u Vašem računaru i omogućavaju analizu korišćenja stranice. Google AdSense koristi i takozvane "Web Beacons" (nevidljivu grafiku). Pomoću ovih "Web Beacons" mogu se evaluirati informacije kao što je promet posetilaca na ovim stranicama. Google time omogućava da se reklame trećih lica, koje zavise od konteksta, a zasnivaju se na primer na rečima unetim u polje za pretraživanje ili na ključnim rečima sadržaja stranice, postave na našim onlajn-ponudama.

Informacije o korišćenju ove stranice (uključujući i Vašu IP adresu), dobijene putem kolačića i "Web Beacons" prenose se na jedan server kompanije Google u SAD i tamo čuvaju. Ove informacije Google može proslediti svojim ugovornim partnerima. Međutim, Google neće Vašu IP adresu spojiti sa drugim podacima o Vama, koji su sačuvani. Više informacija o proizvodu Google AdSense možete naći ovde: http://www.google.com/policies/technologies/ads.

 Instalaciju kolačića možete sprečiti odgovarajućim podešavanjem Vašeg pretraživača, ali napominjem da u tom slučaju možda nećete moći da koristite u punom obimu sve funkcije ove stranice. Korišćenjem ove stranice pristajete na obradu podataka prikupljenih od Vas od strane kompanije Google na prethodno opisan način i u prethodno navedenu svrhu. Korisnik može odbiti upotrebu kolačića Google AdSense. Za to korisnik treba da sledi sledeća uputstva za deaktivaciju kolačića kompanije Google:

http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de.

Trajnost memorije:

·         Oznaka kolačića: twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com)

Zadatak: Za reklamne kampanje sa kompanijom Twyn koriste se takozvani "Remarketing Codes", da bi se ponašanje klijenata direktno povezalo sa reklamnim kampanjama i da bi se merio uspeh.

Trajnost memorije: 90 dana (svi podaci su anonimni odn. učinjeni anonimnim)

 ·         Oznaka kolačića: Google Inc. (Adwords Codes / Google Conversion Codes / Google Remarketing Codes)

Zadatak: Za reklamne kampanje sa kompanijom Google koriste se takozvani "Remarketing Codes" i "Conversion Codes", da bi se ponašanje klijenata direktno povezalo sa reklamnim kampanjama i da bi se merio uspeh.

Trajnost memorije: 30 dana (svi podaci su anonimni odn. učinjeni anonimnim)

Korišćenje usluge praćenja

·                     Hotjar

Ukoliko dozvolite upotrebu kolačića u Vašim podešavanjima pretraživača, ova veb-stranica koristi uslugu veb-analize Hotjar. Hotjar može da zabeleži Vaše pomeranje kursora, klikove i skrolovanje i da tako prikuplja informacije o posećenim (pod)stranicama, akcijama, zemlji iz koje se pristupa, korišćenom uređaju, operativnom sistemu i verzijama pretraživača. Drugi lični podaci se ne skupljaju. Naročito neće biti prikazana Vaša aktivnost na drugim stranicama, koje ne koriste Hotjar.

Ako želite da blokirate uslugu Hotjar, to je moguće uraditi besplatno i u svako vreme sa Do-NotTrack-Header, koji se može naći ovde: https://www.hotjar.com/opt-out 

·                     Onsite Targeting

Na veb-stranicama kompanije PULS 4 TV GmbH & Co KG se gore navedenim kolačićima (kolačići sesije i privremeni kolačići) memorišu podaci za optimizaciju reklamnih ponuda. Ni ovde nema povezivanja sa osobom. Radi se samo o prikupljenim podacima za optimizaciju veb-stranice. Podaci se koriste da bi se na raspolaganje stavile reklame/posebne ponude i usluge, koje su skrojene za konkretnog korisnika. Tako je ponuda za klijenta još atraktivnija i može se bolje koristiti. Tako klijent dobija samo reklame, koje ga interesuju, a ne širok spektar opštih reklama. Nezavisno od toga, klijent može u svako doba generalno povući svoju saglasnost za slanje reklama.

·                     Retargeting

Re-Targeting funkcioniše slično kao i Onsite-Targeting. Glavna razlika je u tome što se kod Re-Targetinga uključuju i treće kompanije. PULS 4 TV GmbH & Co KG koristi i softver za Re-Targeting. Ova tehnologija omogićava da se korisniku može obratiti reklamom i na stranicama partnera kompanije PULS 4 TV GmbH & Co KG. Tako se korisniku može staviti na raspolaganje reklama, koja je zasnovana na interesovanjima, a koja prevazilazi spektar usluga kompanije PULS 4 TV GmbH & Co KG. Za to se takođe koriste gore navedeni kolačići (kolačići sesije i privremeni kolačići), kojima se prečišćava dosadašnji način korišćenja. I u ovom slučaju nema memorisanja i prosleđivanja trećim licima, koje bazira na ličnim podacima. Ni partner kompanije  PULS 4 TV GmbH & Co KG ne dobija nikakve lične podatke korisnika. Samo se reklama prikazuje i na stranicama partnera, a da se podaci (kolačići, koji memorišu način korišćenja) ne spajaju sa ličnim podacima određene osobe. Ni treća lica nemaju mogućnost spajanja načina ponašanja sa određenom osobom.

Radi tehničkog izvođenja ovog odbijanja se u Vaš pretraživač postavlja kolačić "Opt-Out". Ovaj kolačić služi isključivo raspoređivanju Vašeg odbijanja. Imajte u vidi da se takav kolačić iz tehničkih razloga može primeniti samo na pretraživač, iz kog je postavljen. Ako izbrišete kolačiće ili koristite drugi pretraživač ili uređaj, morate opet uraditi "Opt-Out".

 

3. Plug-Ins društvenih mreža.

Porsche Austria GmbH & Co OG koristi na >www.webseite.at< i takozvane Plug-Ins (u daljem tekstu: dugmići) društvenih mreža, kao što su Facebook, Twitter i Google+. Prilikom Vaše posete naše stranice su ovi dugmići standardno deaktivirani, što znači da oni bez vaše akcije ne šalju podatke društvenim mrežama. Pre nego što možete da koristite dugmiće, morate ih aktivno aktivirati klikom. Dugme ostaje aktivno dok ga opet ne deaktivirate ili izbrišete Vaše kolačiće.

Nakon aktivacije se stvara direktna veza sa serverom društvene mreže. Sadržaj dugmeta se onda od društvenih mreža direktno prenosi na Vaš pretraživač i sa njega uključuje u veb-stranicu. Nakon aktiviranja dugmeta društvena mreža već može da sakuplja podatke, nezavisno od toga, da li imate interakciju sa dugmetom. Ako ste ulogovani na neku društvenu mrežu, ona Vašu posetu ove stranice može dodeliti Vašem korisničkom nalogu. Korišćenje drugih stranica društvena mreža ne može svrstati, pre nego što aktivirate i tamošnje dugme. Ako ste član neke društvene mreže i ne želite da ona podatke, prikupljene prilikom posete naše stranice, poveže sa Vašim memorisanim članstvom, morate se izlogovati iz te društvene mreže pre aktiviranja dugmića. Nemamo nikakav uticaj na obim podataka koji sakupljaju društvene mreže sa Vašim dugmićima. O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane društvenih mreža, kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka konkretnih društvenih mreža.

 

Facebook

Na našim veb-stranicama se korste Plug-Ins društvene mreže Facebook. Za to koristimo dugme "Like". Tu se radi o ponudi američke kompanije Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Kada posetite neku od naših stranica, koja sadrži takav Plug-In, to ne povezuje sa ovom kompanijom. To se dešava tek nakon Vašeg izričitog pristanka, za koji ćete biti pitani prilikom klika na odgovarajuće dugme.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane kompanije Facebook kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Facebook:

 http://www.facebook.com/policy.php

 

Ako ne želite da Facebook Vašem nalogu na Facebook-u dodeli prikupljene podatke o našoj prezentaciji na internetu, pre posete naše stranice morate se izlogovati sa Facebook-a. Učitavanje plug-ins kompanije Facebook možete i kompletno sprečiti uz pomoć "Add-Ons" za Vaš pretraživač, npr. blokatorom "Facebook Blocker".

 

Youtube

Na našim veb-stranicama se korste Plug-Ins stranice Youtube. Za ovo koristimo video zapise, koji su ugrađeni u kod stranice. Ovde se radi o ponudi američke kompanije Google Inc.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Youtube-a kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Google: 

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

 

4. Vaša podešavanja kolačića

Vaš pretraživač se može podesiti tako, da se kolačići prave ili generalno odbijaju samo uz Vaš pristanak. Međutim, napominjemo da su bez kolačića delovi stranice ograničeni ili se čak ni ne mogu koristiti.

Imate mogućnost da upravljate upotrebom kolačića i da ih po potrebi sprečite, tako što ćete konfigurisati svoj pretraživač na sledeći način:

(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de) Meni - podešavanja - dodatna podešavanja - u odeljku "Zaštita podataka" kliknuti na "Podešavanja sadržaja" - kod stavke "Kolačići" štriklirati po želji - potvrditi

USLOVI POVEZIVANJA / LINK AGREEMENT

1. Funkcionisanje ove web prezentacije obezbeđuje preduzeće ("Porsche") koje pripada koncernu Porsche i obuhvata Homepage (početnu stranicu) i sve ostale web stranice ove web prezentacije.

2. Porsche pozdravlja i dozvoljava postavljanje pravno korektnih veza, odn. linkova sa homepage-om i svim ostalim web-stranicama ove web-prezentacije. Svaka povezivanje (linkovanje) mora da sadrži jasnu i nedvosmislenu naznaku da vodi na web prezentaciju Porsche-a; naročito svaki sadržaj web prezentacije Porsche-a mora da bude reprodukovan verno.

3. Izričito je zabranjeno postavljanje veza ka pojedinačnim podstranicama web prezentacije Porsche-a bez navedene oznake porekla (tzv. Deep-Link).

4. Porsche zadržava pravo da bez navođenja razloga zabrani postavljanje veza određenim osobama, preduzećima, udruženjima, skupovima lica i/ili grupama preduzeća ili koje se odnose na određene web sadržaje, web stranice ili web prezentaciju.

5. U svakom slučaju je zabranjeno postavljanje direktnih ili indirektnih veza ka Porsche web prezentaciji koje se vezuju za informacije, web sadržaje, web prezentacije ili web stranice pravno nedozvoljene, nemoralne, politički radikalne, disktiminatorske, kriminalne, odbojne ili slične prirode. Porsche se izričito distancira od takvih sadržaja na pomenutim web prezentacijama, uključujući i sve podstranice.

6. Porsche ne preuzima odgovornost za štetu ili nedostatke, svejedno koje vrste i pravnog osnova, koje su izazvane povezivanjem, koji krše ili su prekršili ove uslove povezivanja.

7. Porsche zadržava pravo da u svako doba, bez navođenja razloga, opozove saglasnost za povezivanje, kao i da protiv kršenja uslova povezivanja nastupi svim tehničkimi/ili pravnim sredstvima koja stoje na raspolaganju.

OPTIMIZACIJA PREGLEDAČA

Ove stranice su prilagođene  i optimizovane su za sledeće važeće verzije pregledača pa naviše:

- Internet Explorer 7.0
- Mozilla Firefox 3.0
- Safari 3.1.2
- Google Chrome 1.0
- Opera 9.63 

PROTOKOL O PRISTUPU

U kombinaciji sa Vašim pristupom našoj ponudi www.seat.rs i prilikom svakog pozivanja neke stranice, odn. datoteke, podaci o svakom od ovih postupaka se tokom korišćenja snimaju u dnevnik rada. Pojedinačno se o svakom pristupu beleži sledeći skript podataka: 

 • IP adresa dotičnog računara
 • datum i vreme pristupa, odn. čas pristupa, odn. zahteva
 • naziv pozvane stranice, odn. datoteke
 • naznaka sa koje stranice je ova stranica pozvana
 • pregledač koji je korisnik upotrebio, uključujući i njegovu verziju
 • operativni sistem koji korisnik koristi.

Ove informacije se obrađuju u statističke svrhe. U ovom slučaju se radi isključivo o informacijama koje ne omogućavaju uvid u Vašu ličnost. Kao pojedinac Vi ostajete anonimni. Vi u svakom trenutku imate pravo da opozovete prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka.

Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi