SEAT ECODESIGN sertifikat

Eko-inovacije & posvećenost okolini

2016-11-24

Martorell, 24/11/2016. - SEAT je postao prva kompanija i automobilsom sektoru u Španiji koja je dobila sertifikat ISO 14006 standard u Ekodizajnu, sertifikat koji garantuje da je kompanija u skladu sa sistemom menadžmenta zaštite okoline u procesu dizajna, razvoja i proizvodnje. Nagrađen od strane TÜV Rheinland organizacije, sertifikat potvrđuje SEAT-ovu strategiju vezanu za zaštitu okoline i kriterijume ekodizajna koju su orijentisani na razvoj dizajna za celu liniju modela. 

Dobijanje ISO 14006 Ekodizajn sertifikata je važan događaj u kompaniji, jer podržava koncept stalnog identifikovanja, potvrđivanja i unapređivanja aspekata koji utiču na životnu okolinu, dizanj i razvojne procese.  "Mi smo prva kompanija u Španiji koja je prepoznala uticaj naših aktivnosti od trenutka kada je vozilo zamišljeno. ISO 14006 ekodizajn sertifikat predstavlja značajno priznanje naših aktivnosti u korelaciji sa okolinom", rekao je Dr. Matthias Rabe, SEAT podpredsednik za R&D.

 

ISO 14006 Ekodizajn standard potvrđuje da su eventualni uticaji na okolinu uzetu u obzir prilikom kreiranja inicijalnog dizajna sa preventivnim pristupom. U obzir se uzima uticaj na okolinu čitavog životnog ciklusa jednog vozila, od dizajn procesa pa sve do trenutka kada se vozilo više ne koristi.

 

Glavni industrijski investitor u R&D

SEAT je vodeći investitor u R&D u Španiji i četvrta je kompanija po rangu koja odvaja sredstva za ovu oblast. U 2015, SEAT je investirao više od 377 million evra u aktivnosti povezanim sa istraživanje,, razvojem i inovacijama, što čini oko 4.5% obrta ili 2.9% ukupnog R&D troškova u Španiji.

 

Rezultati ovih investicija vidljivi su u SEAT tehničkom centru. Pokrenut 1975 u  Martorell fabrici, ovaj centar je inkubator znanja i podstiče kompanijsku inovativnost. Tu radi preko  1,000 inženjera, koji su odgovorni za dizajn i razvoj tehnologija za SEAT vozila sa vizijama o budućnosti mobilnosti.  Tu je i Dizaj centar koji zapošljava 130 kretivnh profesionalaca. Na svetu postoji samo oko 20 sličnih centara.

Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi