Dve trke, tri vozača i jedna titula

Finalna trka sezone SEAT Leon Eurocup

2016-11-02

/ Barselona-Katalonija će predstaviti novog šampiona SEAT Leon Eurocup-a

/ Jedan od tri kanditata: Niels Langeveld (Baporo Motorsport), Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) ili Mikel Azcona (PCR Sport) će biti novi prvak međunarodne single-make  serije

/ Druga trka će izvrnuti raspored i biće otvorenija nego ikad

 

Barselona 02/11/2016. - SEAT Leon Eurocup stiže u Barselonu-Kataloniju na kružnu stazu za istinski spektakularno finale. Nakon prethodnih šest (Estoril, Silverstone, Paul Ricard, Mugello, Red Bull Ring i Nurburgring) single-make serija seli se u Barselonu u za većinu ključnom trenutku sezone. Dve trke, tri vozača i titula koja će tu biti odlučena glavni se elementi željno očekivanog vrhunca akcije i zabave. U poretku su Niels Langeveld (Baporo Motorsport) sa 202 boda, za njim je  Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) sa 191 i Mikel Azcona (PCR Sport) sa 185 i sva trojica će dati svoj maksimum ne bi li se promoviso kao novi šampion SEAT Leon EuroCup-a.

Na kraju kampanje u kojoj su trojica protagonista bili najdosledniji , dolazimo do kritične tačke na kojoj i najmanja greška može uticati na konačni ishod. Niels langeveld sa četiri pobede ostvarene na Silverstonu, dvostruka pobeda na Paul Ricardu i jedna na Red Bull Ringu dolazi pun samopouzdanja u Kataloniju iako Norvežanin Stian Paulsen (tri pobde u Estorilu, Silversonu i Mugellu) ne planira da se lako preda. Treći učesnik sage u 2016. je {panac Mikel Azcona, koji takođe ima tri pobede (Estoril, Mugello and Nürburgring) i koji će iskoristiti prednosti domaćeg terena u Barseloni-Kataloniji.

 

4.6 km duga sa 16 krivina, devet udesno i sedam ulevo, staza za poslednju trku važi za jednu od tehnički najzahtevnijih u čitavom rasporedu. To je perfektna staza za napete duele u tdve trke koje nam slede, prva u subotu 5. novembra i druga u nedelju 6. novembra. Tako će Katalonsko tlo po treći put u istoriji postati poprište okršaja za pobednika SEAT Leon EuroCup-a.

 

 

Pogledajte teaser

Što se tiče "ladies Trophy" i odsustva Francuskinje Lucile Cyprano (JSB Competition), klubska koleginica Marie Baus-Coppens (JSB Competition) će se boriti sa Španjolkom Amaliom Vinyes (Baporo Motorsport) i Italijankom (Pit Lane Cempetizioni) za mesto u Barseloni. 22 vozača će učestovati u finalnoj trci na SEAT Leon EuroCup-u i spremne su za idealan vikend pun uzbuđenja na stazi u Barseloni-Kataloniji.

 

"Došli smo do finalne faze SEAT Leon EuroCup-a na najbolji moguću način: sa titulom koja se još uvek nalazi između tri moguća pobednika. Moramo još reći da će obrnuti raspored starta u drugoj trci doneti novu dozu uzbuđenja i neizvesnosti do samog kraja.  U okviru manifestacije biće priređen i veliki party a hiljade ljudi iz SEAT osoblja je pozvano u Barselona-Kataloniju., gde mogu da uživaju u mnogobrojnim sporednim aktivnostima planiranim za celu porodicu. Dva dana puna uzbuđenja i emocija nalaze se pred nama" komentarisao je na kraju Jaime Puig, Director of SEAT Sport.

 

 

 

Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi