„Best Buy Car of Europe 2021“

„Best Buy Car of Europe 2021“

16.12.2020
  • Organizacija AUTOBEST, koja predstavlja mišljenja 31 evropske nacije i u čijem je žiriju po jedan renomirani novinar iz svake zemlje, odabrala je potpuno novi SEAT Leon.

  • Žiri je oduševila kombinacija dinamike, efiksnoasti, naprednih bezbednosnih tehnologija i tehnologija umrežavanja novog modela SEAT Leon

  • Ovo je drugi put da marka SEAT osvaja nagradu AUTOBEST; u 2017. godini model SEAT Ateca već je bio krunisan ovom nagradom

Martorell/Beograd, 15. decembar 2020. Novi SEAT Leon proglašen je dobitnikom nagrade "AUTOBEST 2021", evropskog priznanja za "Best Buy Car of Europe 2021". Žiri organizacije AUTOBEST sastoji se od 31 člana koji se ubrajaju među najreprezentativnije automobilske novinare iz svih delova Evrope. Ovo je drugi put u 70-godišnjoj istoriji marke SEAT da joj je bila ukazana ta čast. Godine 2017. model SEAT Ateca bio je krunisan istom nagradom. Ona je dokaz predanosti razvoju vozila koji premašuju granice običnoga i nude nešto zaista posebno na tržištu.

"Ponosni smo što je naš novi SEAT Leon osvojio nagradu 'AUTOBEST 2021', najbolje moguće priznanje za tim koji je bio uključen u uvođenje najboljeg Leona ikad na tržište. To je automobil koji je dizajniran, razvijen i proizveden u Barseloni, a ova nam je nagrada povod da sa samopouzdanjem usmerimo pogled u budućnost. SEAT Leon dokazivao je iz generacije u generaciju da je važan stub svog segmenta, a nagrada žirija organizacije AUTOBEST dodatno učvršćuje poziciju modela Leon na tržištu," rekao je Wayne Griffiths, predsednik uprave marki SEAT i CUPRA. "On je segment podigao na jedan sasvim novi nivo uz kombinaciju impresivnog dizajna i tehnološkog napretka kako bi predstavljao vozilo koje ispunjava sve potrebe svojih kupaca."

Potpuno novi SEAT Leon ostvario je zapažene uspehe, i to u svim generacijama ovog vozila koje je definisalo svoj segment. U prilog tome govori činjenica što je prodat više od 2,3 milijuna puta. SEAT Leon bio je španski bestseler već od 2014. godine, a predstavljanjem vozila četvrte generacije na tržište je uveden najbolji Leon do sada.

Uspeh modela SEAT Leon počiva na ulaganju vrednom 1,1 milijardu evra kako bi se mogao podići na viši nivo kada je reč o umrežavanju, efiksanosti, dinamičnosti i bezbednosti, ali i kako bi se pripremili pogoni za proizvodnju vozila. Naime, on je sada, uz druge varijante, prvi put dostupan i sa plug-in hibridnim pogonskim sistemom.

Novi SEAT Leon dizajniran je i razvijen u Barseloni, a svoju poziciju učvršćuje ne samo kao temeljni stub marke u pogledu njene ponude vozila, već i kao posebno vozilo unutar svog segmenta. Veći nivo povezivosti, zahvaljujući čemu je istinski deo naših digitalnih života a ujedno prvi potpuno povezani automobil marke, celi niz novih tehnologija pogonskog sistema - benzinska (TSI), dizelska (TDI), prirodni gas (CNG), blago hibridna (eTSI) i plug-in hibridna (e-HYBRID) tehnologija - vozačima pružaju vozilo koje u najvećoj meri odgovara njihovom životnom stilu i potrebama. Takođe, dostupna je integracija najnaprednijih sistema podrške za vozača, zbog čega je SEAT Leon jedan od najboljih u svojoj kategoriji.

Prednosti kojima se novi SEAT Leon odlikuje u pogledu povezivosti, efiksnosti, performansi i bezbednosti, koje su nedavno dokazane u okviru testiranja Euro NCAP za 2020. godinu, delimično su postignute zahvaljujući arhitekturi MQB Evo ovog automobila, koja pruža alate potrebne za razvoj vozila koje ispunjava mnogobrojne i razne potrebe kupaca marke SEAT. 

Nagrada "AUTOBEST Award" ubraja se među najprestižnije u Europi, a dodeljuje se svake godine otkad je osnovana 2001. godine. Žiri koji dodeljuje nagradu, a koji se sastoji od 31 novinara, imao je priliku da testira modela SEAT Leon sa svim pogonskim sistemima - uključujući plug-in hibridnu verziju - tokom završne faze za odabir pobednika koja se održala u Austriji.