NIELS LANGEVELD

Preuzima vođstvo u Austriji

2016-09-14

Spielberg, Austria 11.9.2016 - Drugi put u istoriji, domaćin SEAT Leon Eurocup-a je Red Bull Ring. 15 vozača iz 11 zemalja takmičili su se u dve trke na 4.3 km dugoj stazi.

 

U subotu na startu je dominirao Mikel Azcona (PCR Sport), je bio pod konstantnim pritiskom španca.  koji se suočio sa penlom od 3 sekunde za izletanje sa staze na Austrijskoj stazi. Tako je prva trka završena, na čelu je Niels Langeveld (Baporo Motorsport) odmah za njim Brit Alex Morgan (Wolf-Power Racing); to je trio koji se našao na postolju. Austrijanac Mario Dablander (SEAT Austria) bio je četvrti na domaćoj stazi. Frenchwoman Marie Baus-Coppens (JSB Competition) bila je najbrža na Ladies Throphy-u.

Uslovi na stazi su u nedelju bili idealni za SEAT Leon Eurocup i povratak u akciju. Kao što je normalno, raspored vozila je resetovan i  Cup Raceri su još jednom zagrmeli na Red bull Ring asfaltu. Julien Briché (JSB Competition) postavio je odličan ritam u startu, sve vreme praćen od strane Alex Morgan (Wolf-Power Racing) i Mikel Azcona (PCR Sport) koji su se priključili čelu prošavši kroz gužvu sa sedme i desete pol pozicije.  Ova trojica protagonista su na Red Bull Ring-u napravili prva tri kruga kja je retko ko mogao da prati. Briché (JSB Competition) uživa u svojoj prvoj pobedi sezone ispred Azcona (PCR Sport) i Morgan (Wolf-Power Racing).

 

Trenutno nakon kraće pauze Austrijanac Niels Langeveld (Baporo Motorsport) vodi na tebeli sa 171 bodom, prati ga Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) sa 163 i Mikel Azcona (PCR Sport) sa 155 na trećem mestu. Marie Baus-Coppens (JSB Competition) vodeća je na 'Ladies Trophy' sa 40 bodova.

 

Julien Briché, JSB Competition, 1. u drugoj trci 2016 SEAT Leon Eurocup: "Bila je fantastična trka i uživao sam. Sam start je bio malo komlikovan za nas ali sam uspeo da uspostavim kontrolu i zadržim prednost do kraja. Radili smo jako dobro tokom vikenda i to se na kraju vidi po rezultatima. Želim da čestitam i da se zahvalim timu za odličan posao koji smo uradili. Više na Nürburgring!"

 

Mikel Azcona, PCR Sport, 2. u drugoj trci 20016 SEAT Leon Eurocup: "Bilo je veoma komplikovano i dali smo sve od sebe. Bila je velika gužva na tako uskoj i brzoj stazi i morali smo da budemo skoncentrisani u svakom momentu. To nam je omogućilo da ostanemo veoma blizu Julian Briché. Veoma smo zadovoljni rezultatima trke i mislim da tabela sada izgleda zanimljivije nego ikad."

 

Alex Morgan, Wolf-Power Racing, 3. na drugoj trci 2016 SEAT Leon Eurocup: "Znali smo da moramo biti veoma brzi iako je dodatno otežalo situaciju probiti se sa 10. pol pozicije. U svakom slučaju znali smo da možemo da osvojimo drugo postolje ovde u Austriji. Sada možemo u  Nürburgring zadovoljni svojim rezultatima i osvojenim bodovima u šampionatu."

 

Marie Baus-Coppens, JSB Competition, 14. u drugoj trci 2016 SEAT Leon Eurocup, , 1. na 'Ladies Trophy': "Veoma dobro smo se borili sa veoma brzim vozačima na stazi koja nije tako lako savladiva. Sve u svemu ovo su bile dve veoma brze i napete trke u kojima smo uživali."

 


Jaime Puig, Director of SEAT Sport: "zaiste smo uživali u dve trke na Red Bull Ring proteklog vikenda. Kao i obično na SEAT Leon Eurocup, napetost, intenzitet i stalna promena poretka doprineli su atmosferi ovde u Ausrijskom Red Bull Ring-u. Red Bull Ring je veoma komplikovana staza i za sve vozače pretstavlja posebno iskustvo. Poredak je veoma zanimljiv pred Nürburgring sledećeg vikenda, kada očekujemo nova uzbuđenja na SEAT Leon Eurocup".

 

Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi