Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće

CUPRA Ateca

Najsavremenija interpretacija sportskog karaktera

10.09.2018

/       CUPRA Ateca obeležava novu eru za novoformiranu nezavisnu marku

/      CUPRA Ateca je ultimativna ekpresija sportskog karaktera, razvijene od strane ljubitelja automobila za ljubitelje automobila

Martorell, 29. 10. 2018. godine - Marka CUPRA, koja je stvorena iz nagrađivanog odeljenja za motosport marke SEAT, ultimativan je izražaj jedinstvenosti, sofisticiranosti i performansi, stvorena iz strasti i dizajnirana za osvajanje srca ljubitelja automobila širom sveta. Ona proizvodi vozila koja ne počivaju na nostalgiji, već su ukorenjena u sadašnjosti. Najiskusniji, najangažovaniji i najentuzijastičniji članovi odeljenja motosporta ponovno su prionuli na posao stvaranja kako bi uneli novu dimenziju u kompaniju i ponudili novu perspektivu u vezi sa kompetencijama, sposobnostima i potencijalom naše organizacije.

CUPRA će stvoriti širu ponudu proizvoda koji se fokusirati na modele marke SEAT. Oni će koristiti snažni komplet tehnoloških rešenja Volkswagen koncerna i iskoristiti ceo niz mogućnosti koji im ona pružaju, ali takođe će biti otvoreni za saradnju sa ljudima i preduzećima sa kojima dele jednake interese i razumevanje načina na koji se iskustva stvaraju: marketinškim proizvodima, dodatnom opremom, događanjima i, svakako, motosportom. Danas na svetu ne postoji nijedna marka poput ove.

CUPRA je definitivna ekspresija jedinstvenosti, sofisticiranosti i preformansi. CUPRA Ateca je rođena iz strasti inženjera i dizajnera za ljude koji će znati da cene rezultat njihovog rada.

Dok CUPRA svoje poslovanje čini raznovrsnijim i razvija nove modele koji nude savršen odnos performansi, voznih karakteristika i uporebljivosti, marka će takođe iskoristiti postojeću infrastrukturu, od koje već profitira marka SEAT, sa predviđenim prostorom u 277 posebno odabranih autokuća širom Europe.

Početak ove pustolovine započeo je prošlog februara predstavljanjem marke i uvođenje marke CUPRA na tržište.

U segmentu u kojem  dominiraju premium marke, lansiranje modela CUPRA Ateca remeti postojeći status quo, odvlačeći ljude od uobičajenog i dosadnog nudeći im najsavremeniju viziju onoga što sportski karakter jeste: ne treba vam luksuz da biste se osećali jedinstven

"Ona nudi performanse premijum segmenta i nema pravog takmaca u svom cenovnom segmentu."

Pogon

Esencija svakog CUPRA modela je snaga, performanse i vozna dinamika. Za ove zahteve ispod haube Ateca modela našao se najnapredniji četvorocilindrični benzinski motor današnjice.

1,984 ccm direktno ubrizgavanje, turbo punjenje, sa hodom 82.5mm i 92.8mm i odnosom kompresije 9.3:1 proizvodi impresivnih 300ks između 5.00 i 6.500 rpm. Ogromnih 400Nm obrtnog momnta u velikom rasponu od 2,000-5,200rpm i CUPRA  Ateca može da dostigne maksimalnu brzinu od 247km/h.

Zbog male mase CUPRA Ateca ( 1.540kg bez vozača) i motora velike snage , ovaj SUV do 100km/h ubrzava za samo 5.2 sec.

Tako velikom ubrzanju doprinosi i integracija novorazvijenog 7-stepenog DSG menjača, koje je tako podešena da prenosi sportskiji osećaj sa bržim, lakšim i preciznijim promenama.

"CUPRA Ateca nudi sjajne vozne preformanse i agilnost zahvaljujući niskom centru gravitacije, podešavanju šasije sa DDC i opcionim BREMBO kočionim sistemom a sportski motor isporučuje 300ks i 400Nm u kombinaciji sa DSG 7-stepenim DSG menjačem i 4Drive sistemom pogona na svim točkovima." rekao je Dr Matthias Rabe, Executive Vice-President za istraživanje i razvoj.