CUPRA Ateca

Najsavremenija interpretacija sportskog karaktera

10.09.2018

/       CUPRA Ateca obeležava novu eru za novoformiranu nezavisnu marku

/      CUPRA Ateca je ultimativna ekpresija sportskog karaktera, razvijene od strane ljubitelja automobila za ljubitelje automobila

Martorell, 29. 10. 2018. godine - Marka CUPRA, koja je stvorena iz nagrađivanog odeljenja za motosport marke SEAT, ultimativan je izražaj jedinstvenosti, sofisticiranosti i performansi, stvorena iz strasti i dizajnirana za osvajanje srca ljubitelja automobila širom sveta. Ona proizvodi vozila koja ne počivaju na nostalgiji, već su ukorenjena u sadašnjosti. Najiskusniji, najangažovaniji i najentuzijastičniji članovi odeljenja motosporta ponovno su prionuli na posao stvaranja kako bi uneli novu dimenziju u kompaniju i ponudili novu perspektivu u vezi sa kompetencijama, sposobnostima i potencijalom naše organizacije.

CUPRA će stvoriti širu ponudu proizvoda koji se fokusirati na modele marke SEAT. Oni će koristiti snažni komplet tehnoloških rešenja Volkswagen koncerna i iskoristiti ceo niz mogućnosti koji im ona pružaju, ali takođe će biti otvoreni za saradnju sa ljudima i preduzećima sa kojima dele jednake interese i razumevanje načina na koji se iskustva stvaraju: marketinškim proizvodima, dodatnom opremom, događanjima i, svakako, motosportom. Danas na svetu ne postoji nijedna marka poput ove.

CUPRA je definitivna ekspresija jedinstvenosti, sofisticiranosti i preformansi. CUPRA Ateca je rođena iz strasti inženjera i dizajnera za ljude koji će znati da cene rezultat njihovog rada.

Dok CUPRA svoje poslovanje čini raznovrsnijim i razvija nove modele koji nude savršen odnos performansi, voznih karakteristika i uporebljivosti, marka će takođe iskoristiti postojeću infrastrukturu, od koje već profitira marka SEAT, sa predviđenim prostorom u 277 posebno odabranih autokuća širom Europe.

Početak ove pustolovine započeo je prošlog februara predstavljanjem marke i uvođenje marke CUPRA na tržište.

U segmentu u kojem  dominiraju premium marke, lansiranje modela CUPRA Ateca remeti postojeći status quo, odvlačeći ljude od uobičajenog i dosadnog nudeći im najsavremeniju viziju onoga što sportski karakter jeste: ne treba vam luksuz da biste se osećali jedinstven

"Ona nudi performanse premijum segmenta i nema pravog takmaca u svom cenovnom segmentu."

Pogon

Esencija svakog CUPRA modela je snaga, performanse i vozna dinamika. Za ove zahteve ispod haube Ateca modela našao se najnapredniji četvorocilindrični benzinski motor današnjice.

1,984 ccm direktno ubrizgavanje, turbo punjenje, sa hodom 82.5mm i 92.8mm i odnosom kompresije 9.3:1 proizvodi impresivnih 300ks između 5.00 i 6.500 rpm. Ogromnih 400Nm obrtnog momnta u velikom rasponu od 2,000-5,200rpm i CUPRA  Ateca može da dostigne maksimalnu brzinu od 247km/h.

Zbog male mase CUPRA Ateca ( 1.540kg bez vozača) i motora velike snage , ovaj SUV do 100km/h ubrzava za samo 5.2 sec.

Tako velikom ubrzanju doprinosi i integracija novorazvijenog 7-stepenog DSG menjača, koje je tako podešena da prenosi sportskiji osećaj sa bržim, lakšim i preciznijim promenama.

"CUPRA Ateca nudi sjajne vozne preformanse i agilnost zahvaljujući niskom centru gravitacije, podešavanju šasije sa DDC i opcionim BREMBO kočionim sistemom a sportski motor isporučuje 300ks i 400Nm u kombinaciji sa DSG 7-stepenim DSG menjačem i 4Drive sistemom pogona na svim točkovima." rekao je Dr Matthias Rabe, Executive Vice-President za istraživanje i razvoj.