Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće

Proizvodnja SEAT Tarraco počinje u Wolfsburgu

Dizajniran i razvijen u Barseloni

23.10.2018
  •  Vodeći SEAT SUV iz proizvodne linije Wolfsburg
  •  Sinergije omogućavaju efikasnu proizvodnju
  • Proizvodnja SEAT Tarraco-a zadovoljava sporazum iz Future Pact

 

Po prvi put u skoro 20 godina, automobil koji pripada podružnici Grupe napušta liniju u Wolfsburgu: SEAT Tarraco. Dizajniran i razvijen u Martorell-u, španski SUV koristi sinergiju proizvodne platforme MKB (Modular Transverse Toolkit). U Wolfsburgu, Španac se proizvodi zajedno sa Volkswagen modelima Tiguan i Touran. Korak ka proizvodnji više brendova jača iskorišćenost kapaciteta matične fabrike u Volkswagen-u, a proizvodnja SEAT Tarraco u Wolfsburgu deo je Pakta budućnosti, koji su kompanije i radnički savet zaključili krajem 2016. godine. Ovaj sporazum je odlučujući korak ka poboljšanju profitabilnosti Grupe.

Sinergija kao investicija u zajedničku budućnost

Volkswagenova fabrika u Wolfsburgu po peti put proizvodi model druge marke. SEAT glavni razvojni Matthias Rabe kaže: "Automobil je u potpunosti dizajniran i razvijen od strane SEAT-a u Španiji, a zatim je doveden u serijsku proizvodnju od strane jednog entuzijastičnog tima u Wolfsburgu - što dodatno jača već vrlo blisku vezu između SEAT-a i Volkswagen-a. "  SEAT kompletira svoju SUV porodicu sa novim vodećim modelom Tarraco, u kojo se već nalazee SEAT Ateca i SEAT Arona.