Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Nova perjanica marke SEAT

SEAT je predstavio novi, veliki SUV model - SEAT Tarraco

09.24.2018

/       veliki SUV sa snažnim pogonom na svim točkovima  4x4

/       kapacitet za smeštanje do 7 osoba

Beograd, 18. septembar 2018. godine - Predstavljen je SEAT Tarraco. Ovaj novi, veliki SUV svoje ime je dobio prema sredozemnom gradu Tarragoni, istorijskom i kulturalnom središtu sa zadivljujućom arhitekturom, mladalačkim i pustolovnim duhom. Ime Tarraco javnim je glasanjem odabrano za novi, veliki SUV, a svoj je glas dalo više od 140 000 ljudi koji su učestvovali u završnoj fazi takmičenja #SEATseekingName.

 

Najnovije vozilo dizajnirano i razvijeno u proizvodnim pogonima marke SEAT u Martorellu (Barcelona) i proizvedeno u Wolfsburgu (Nemačka), treći je izdanak proizvodne ofanzive SUV vozila španske marke i ujedno predstavlja budući smjer pravca dizajna novih modela marke SEAT. Tarraco će kompaniji doneti nove kupce, poboljšati imidž i biti nova perjanica marke.

Novi Tarraco nalazi se na samom vrhu porodice sportskih terenskih vozila marke SEAT kao najnoviji član nakon modela Ateca i Arona. On objedinjuje najsavremeniju tehnologiju, dinamičnost, agilno rukovanje, praktičnost i funkcionalnost te elegantan i progresivan dizajn. Tarraco objedinjuje brojne prednosti svojih većih dimenzija i postaje model koje se može uhvatiti u koštac sa svim aspektima savremenog života.

 

 "SEAT prolazi kroz svoju najveću proizvodnu ofanzivu u posljednjih nekoliko godina. Uvođenje modela SEAT Tarraco, našeg prvog velikog SUV-a, predstavlja deo naših ulaganja u budućnost i ponudu vozila vrednih 3,3 milijarde eura između 2015. i 2019. godine", rekao je predsednik upravnog odbora marke SEAT Luca de Meo. "On upotpunjuje našu porodicu SUV vozila kako bi se ispunile potrebe svih kupaca."

U novom SUV-u stapaju se ključne odlike svakog vozila u ponudi marke SEAT: dizajn i funkcionalnost, sportski karakter i udobnost, pristupačnost i kvaliteta, tehnologija i emocije, i to u obliku koji odgovara celom nizu životnih stilova. Novi SEAT Tarraco dizajniran je za vozače kojima je potrebna korisnost vozila sa 5 ili 7 sedišta i praktičnost višeg položaja vozačevog sedišts, ali koji su svesni estetskih detalja vozila i cene ravnotežu između samopouzdanja i elegancije modela Tarraco. A ta se ravnoteža održava u obe dostupne varijante opreme Style i Xcellence.

Budući da se tržište SUV vozila i dalje širi, Tarraco će igrati ključnu ulogu za marku SEAT nakon svog uvođenja na tržište početkom 2019. godine, čime će osnažiti marku i dodatno pridonijeti rastu u vremenu kada prodaja marke neprestano raste. Između  januara i avgusta marka SEAT isporučila je širom sveta 383 900 vozila, što predstavlja porast od 21,9 % u poređenju istim periodom u 2017. godini.

Vrhunac inženjeringa

SEAT Tarraco stvoren je za vozače koji su u potrazi za spojem uzbuđenja i funkcionalnosti u jednom vozilu. Za ljude kojima su potrebni praktičnost koju pružaju do sedam sedišta i prostor za prevoz porodice i prijatelja, ali koji ujedno cene vozilo koje reaguje na vozačeve naredbe i nudi dinamične performanse.

Ključ njegovog pristupa praktičnosti i dinamičnom ponašanju jeste najsavremenija tehnologija Volkswagen koncerna i arhitektura dugačkoga međuosovinskog razmaka platforme MQB-A koja dodatno naglašava odlike velikog SUV-a.

Sistem adaptivne regulacije voznog postroja (DCC) vozila pruža savršenu ravnotežu između sportskog osećaja kada ste za upravljačem i komfornije vožnje kada je potrebno prevaliti dugačke udaljenosti na različitim vrstama puteva. Vozač može odabrati podešavanje koje preferira, ali ssistem se takođe može automatski prilagoditi i promeniti vozna svojstva zavisno od površine kolovoza i stila vožnje. Ravnomerna vožnja upotpunjuje se performansama, efikasnošću i pouzdanošću opcija pogonskog sistema. Svi motori odlikuju se sistemom direktnog ubrizgavanja, turbopunjačem i start-stop sistemom i nude izlaznu snagu između 150 KS i 190 KS.

Raspoložive će biti dve varijante benzinskih motora: 4-cilindrični 1,5 l TSI motor sa snagom od 150 KS i 6-stepenim ručnim menjačem sa pogonom na prednje točkove i 2,0 l motor sa snagom od 190 KS u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim menjačem sa dvije spojnice DSG i trakcijskim sistemom 4Drive. Postoje dve opcije za dizelske motore, obe 2,0 l TDI motori, sa izlaznom snagom od 150 KS za jednu i 190 KS za drugu varijantu. Varijanta sa snagom do 150 KS može se kombinovati sa pogonom na prednje točkove, 6-stepenim ručnim menjačem ili 7-stepenim DSG menjačem i sistemom 4Drive. Verzija sa većom snagom dostupna je isključivo u kombinaciji sa sistemom 4Drive / 7-stepenim DSG menjačem. Tokom vremena SEAT Tarraco takođe će profitirati od alternativnih tehnologija pogonskih sistema.

 

 

 "SEAT Tarraco predstavlja remek-delo funkcionalnosti i agilnosti jer nudi prostor i fleksibilnost koje kupci očekuju od velikog SUV-a. On je model sa najizraženijim sportskim karakterom u segmentu kada je reč o dizajnu, a takođe profitira od adaptivne regulacije voznog postroja, koja vozaču omogućava prilagođavanje vlastitim potrebama tokom vožnje", rekao je izvršni potpredsjednik odeljenja za istraživanje i razvoj marke SEAT dr. Matthias Rabe.

Novi SEAT Tarraco opremljen je svim sistemima podrške za vozača koji su potrebni da vožnju učine udobnom i sigurnom, čak i u zahtjevnijim uslovima vožnje. Dobro poznati sistemi kao što su Lane Assist i Front Assist kao i sistem prepoznavanja biciklista i pešaka deo su serijske opreme za Evropu, dok je oprema poput sistema za skretanje Blind Spod Detection, sistema prepoznavanja saobraćajnih znakova, podrške kod saobraćajnog zastoja, ACC-a (automatska regulacija udaljenosti), podrške za svetla Light Assist i podrške za hitne slučajeve Emergency Assist dostupna opciono.

Podižući sigurnost na viši nivo za marku SEAT, SUV Tarraco takođe uključuje sistem hitnih poziva, sistem Pre-crash Assist i zaštitu od prevrtanja vozila Rollover Detection, što znači da je vozilo, bez obzira na situaciju, kreirano kako bi ispunjavalo najzahtevnije sigurnosne standarde, zahvaljujući čemu ovaj veliki SUV označava prekretnicu u ovom segmentu.