Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće
Management

WLTP – Novi standard za potrošnju

Bliže realnoj potrošnji.

Od 1. septembra 2017., određeni novi automobili će biti homologovani prema Svetskoj harmoniziranoj proceduri testiranja vozila (WLTP), novoj, realnijoj metodi ispitivanja za merenje potrošnje goriva i emisije CO2. Od 1. septembra 2018. godine, WLTP će zameniti novi evropski ciklus vožnje (NEDC), trenutni postupak testiranja. Zbog realnijih uslova testiranja, potrošnja goriva i emisija CO2 mereni od strane WLTP-a u mnogim su slučajevima su viši od onih koje meri NEDC. Međutim, standardna naknada za potrošnju (NoVA) se još uvijek izračunava na osnovu preračunate vrednosti NEDC CO2.

Još jasnije zahvaljujući WLTP-u.

Šta je WLTP?

Ako želite da kupite automobil, pogledajte potrošnju i vrednosti emisije. Pročitajte ovde kako će se to u budućnosti utvrdiđivati novom metodom testiranja.

Saznajte više

Dobri razlozi za WLTP.

WLTP će u budućnosti predstaviti realniju potrošnju goriva na osnovu podataka iz stvarnih uslova koji se prikupljaju širom sveta. Pročitajte šta se menja uvođenjem nove procedure testiranja.

Saznajte više

NEFZ i WLTP.

Od jeseni 2017. procedura merenja NEDC-a će biti zamenjena WLTP-om. Novi test parametri daju realnije vrednosti. Kako se postupci razlikuju u praksi, pročitajte ovde

Saznajte više