Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće
Tehnički napredak za životnu sredinu

AdBlue®

Bez obzira na sve razlike na globalnim automobilskim tržištima, sva tržišta imaju jednu zajedničku stvar: stalno pooštravanje zakonskih standarda emisije. SCR dizel tehnologija omogućava poštovanje strogih ograničenja emisija u Evropskoj uniji. Sintetički rastvor uree AdBlue®, koji drastično smanjuje emisiju azotnih oksida, osigurava Euro 6. Kao rezultat toga, SEAT dizel motori zadovoljavaju stroge ekološke standarde.

Značajno manje emisija

Kako funkcioniše AdBlue®?

  • Izduvni gasovi prolaze kroz oksidacioni katalizator i dizel filter za čestice.     
  • Dodaje se AdBlue®    
  • Termalna reakcija razlaže AdBlue® na amonijak.     
  • Amonijak reaguje u SCR katalizatoru sa azotnim oksidima, koji se na taj način pretvaraju u ekološki prihvatljive komponente azota i vode.
Saveti

Vredi znati o AdBlue®

  • Ako je AdBlue® rezervoar prazan, motor se više ne može pokrenuti! Proverite da li je rezervoar uvek napunjen na vreme.     
  • Naš savet: Samo napunite AdBlue® kod svog SEAT servisnog partnera. Brzo, čisto i jeftino.     
  • Kada se mora ponovo napuniti? Da ne biste iskusili neprijatno iznenađenje, signal vas obaveštava na putnom računaru pre nego što je potrebno dopuniti AdBlue®.