Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće
SEAT postaje sportski

1980-e

Budućnost je sada. Ibiza oblikuje tržište za male automobile, a SEAT postaje deo porodice Volkswagen.

 

1980

Praktična i dostupna u mnogim bojama SEAT Panda brzo postaje najtraženije komercijalno vozilo u Španiji i ulazi u novu generaciju.

1982

SEAT sarađuje sa Volkswagenom. Sportski rođak SEAT Fure, Fura Crono, osnovao je Copa Fura trkačku seriju.

1983

SEAT Ronda je prvi zvanični izvozni automobil kompanije. SEAT Panda će biti dodatno razvijen u SEAT Marbella sa pogledom na mlade ciljne grupe.

1984

Pokrenuta je harizmatična SEAT Ibiza. Ona kombinuje italijanski dizajn, nemački inženjering i španski temperament. Moderna revolucija.

1985

SEAT Malaga se pojavila. Limuzina pogodna za porodicu završava SEAT program krajem 1980-ih. Osnovan je SEAT Sport.

1986

Volkswagen preuzima 75% SEAT-a. Obe kompanije su ujedinjene sa ciljem kombinovanja svežeg razmišljanja sa vrhunskim dizajnom.

1989

Polaganje kamena temeljca za fabriku Martorell, naše novo sedište i "think tank" u Barseloni.